lunes, 7 de noviembre de 2011

L'Internet a l'aula

Actualment,internet ha arribat fins a les aules. És una realitat que aquesta eina la podem trobar en quasi totes les cases, la seua utilitat és molt pràctica. Però que està  passant  amb els nostres alumnes?

En primer lloc, l’internet és un mitjà interactiu, útil i fàcil d’utilitzar,el qual  proporciona als nostres alumnes un accés ràpid a la informació,  els motiva i els fa participatius a l’hora de treballar en l’aula. Al mateix temps, no podem oblidar que estem fent la nostra contribució al medi ambient, reduint el consum de paper.  Però és tan bonic com pareix?
Doncs cal dir, que internet té també alguns desavantatges. Les distraccions i  la pèrdua de temps que els alumnes invertixen en les xarxes socials deixant a un costat les eines tradicionals,com per exemple, la consulta a llibres, diccionaris, o inclús anar a la biblioteca.  A més, hem d'esmentar els conflictes entre els alumnes per la utilització de les xarxes  socials i es reflecteixen a l’aula. Estem davant d’una revolució tecnològica i la nostra societat ens “ha obligat” a utilitzar-la, convertint-se en una addició per als nostres alumnes.
Nosaltres, com a mestres són conscients de les noves tecnologies i no podem mantindre-nos al marge i quant menys en la nostra escola. Per tant, recomanem l’ utilització mesurada , supervisada i responsable, d’aquesta eina , demanant la col·laboració tant de pares, com de mestres i alumnes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario